學術論壇與工作坊

學術講座
活動開始時間2017-03-26 14:00:00
活動結束時間2017-03-26 17:00:00
活動名稱3/26 「文化治理與領導權 Culture Governance and Leadership」專題演講
主講者Annick Schramme(比利時安特衛普大學教授暨歐洲文化政策與文化管理網絡主席) Ian King(英國倫敦藝術大學倫敦時尚學院教授)
活動地點國立臺灣藝術大學藝術管理與文化政策研究所教學研究大樓五樓
附件檔案
報名開始日期2017-02-01
報名結束日期2017-03-26
參考連結
備註本次專題演講將從組織或機構的角度,聚焦於以下兩個問題:

何謂文化治理?
如何在不同的社會脈絡之中理解文化治理的意義?

許多的藝文組織仍然仰賴政府的支持與挹注,但現今也因為財務結構的轉變而面臨新的問題。

在專題演講中,我們將會聚焦於從跨文化的角度來探討文化政理的不同詮釋,以及組織該如何在變動的脈絡中尋求適應。文化治理與文化領導權是兩個密不可分的議題,而我們也將會討論共享與美學的領導力等兩大概念,以及試圖回應如何發展出嶄新的行動方法。

演講本身會將重點擺放於討論的過程,鼓勵相互的反饋與對話,並探討這些認知對於未來可能產生的影響。

This one-day seminar will address the following questions:

What is cultural governance?
How is cultural governance understood in different contexts, and more particular in the Taiwanese context?

A lot of cultural organisations are still depending on government support and financing but are facing now problems because of the financial changes. In this seminar we want to focus on the changing interpretations of cultural governance from an intercultural perspective and how they need to adapt their organisation to this changing context. Cultural governance and leadership are also closely related. Shared and aesthetic leadership are two of the appropriate means that we will discuss as well a response to developing new ways of acting.

The seminar will focus on processes and encourage feedback and dialogue. The seminar will look at the impact of these understandings for the future.

本專題演講隸屬於歐洲2015-2016「領導力教育」計畫中的一環。
This seminar is a follow up of the European “education in leadership” project of 2015-2016.
最後更新日期2017-02-16 00:29:21